Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Lucka 23: knäckformar från förra seklet

knäckformar

På jullovet tar jag tillfället i akt att sova middag. Efter 1,5 timmes eftermiddagslur tog jag mig i kragen och åkte in till stan. Höll mig långt utanför centrum. Var inom apoteket och överhörde en kvinna som köpte fotvårdsmedel och bad att får det inslaget som julklapp. Den besvikelse som mottagaren kommer att känna. Åh.

Väl hemma igen fick jag för mig att koka knäck. De enda knäckformar som fanns att tillgå hade några år på nacken. Detta resulterade i fiberrika knäck eftersom formarna är så gott som omöjliga att få av, såvida man inte vill goffa in fingrarna totalt med knäck.

I övrigt har jag en vörtdeg på jäsning och överväger att ge mig på nåt slags daim. Eller så ska jag bara öva mig på att sitta ner.