Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Frasiga gräddvåfflor

våfflor

Det finns inga genvägar till den frasigaste våfflan. En gång om året packar jag upp farmors gamla våffeljärn och håller tummarna för att det inte klappat ihop av fettmättnad. Men icke då. Även detta år osade och fräste det om smör och smet. Om man äter våfflor en gång om året så ska de vara så spröda och frasiga att de går sönder bara man tittar på dem. Inget grahamsmjöl, bakpulver eller annat hittepå ska i närheten av mina våfflor.

Frasiga gräddvåfflor

Vispa ihop mjöl och vatten. Låt det svälla medan du smälter smöret och låter det det svalna. Häll det avsvalnade smöret i smeten. Vispa grädden. Blanda försiktigt ner den i smeten. Grädda på!

Ny våffelaccessoar för i år var Pärlans chokladkolasås. HARREJISSES så ljuvligt gott det var. (Tack Martin!) Känslan i kroppen ca sex timmar senare: mumintroll. Men det var det värt.