Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

#blogg 100 och ett besök i Skanör-Falsterbo

skanör

Det där med att julkalenderblogga funkade ju rätt bra (ända fram till julafton, då jag drabbades av akut bloggtorka). Har funderat på #blogg100 men har av oklara skäl inte varit med tidigare år. Konstigt egentligen. Tror inte att jag skrivit så mycket någonsin i mitt liv som jag gör just nu, så lite naivt tänker jag att bloggflowet liksom borde komma av sig självt.

1 mars. Jag är i Skåne på årets hittills gråaste dag. Vi bestämde oss för att åka på födelsedagsutflykt till en plats vi aldrig varit på förut. Skanör-Falsterbo. Bland skraltiga badhytter (vars syfte jag aldrig egentligen förstått – vad gör man i dom egentligen?), tång och tofflor med gäss på.

Medan ni funderar över badhytters funktion så sitter jag här och grubblar över mitt åtagande de närmaste 100 dagarna. Minst ett inlägg om dagen. I 100 dagar. ”Tänk lätt och snabbt, snarare än tungt och svårt” är uppmaningen. Inte nödvändigtvis avancerade surdegsbröd med 45 ingredienser och vikmoment. Inte heller avkrävs jag snajdiga recept eller finurliga tankar om civilsamhället. Bara 100 dagar i mitt liv. Dokumenterade i några ord och kanske en och annan bild. Egentligen inte mycket svårare än Instagram eller Twitter. Ok. Bra. Vi säger väl så då. Hej!