Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Den fula maten

Klart att jag lagar ful mat ibland. När jag egentligen behöver handla och gör en desperat ingrediensgoogling på t-banan på väg hem från jobbet. Försöker dra mig till minnes vad jag har i kyl, frys och skafferi. Låt se…”tabasco + citron + rödbeta + buljongtärning + pannkakor”. Noll träffar. Konstigt.

Ikväll blev det en gratäng som är så ful att inget Instagram-filter i världen kan rädda den. Så här gjorde jag.

Vegetarisk gratäng på det som finns i grönsakslådan

Koka matkornet och häll i hackad lök. Koka upp (bara i en minut eller så där) morötter i mindre bitar och små broccolibuketter. Häll av vattnet. Blanda med matkornet. Vispa ihop ägg, keso och hälften av osten. Blanda ihop geggan med grönsakerna och matkornet. Salta och peppra. Häll ner i smord form. Ös på resten av osten. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Blunda. Ät.