Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Ett rosa kök

rosakök

Egentligen är det nog inte någon dröm jag närt. Att ha ett rosa kök. Det jag verkligen längtat efter är en diskmaskin. Och för att klämma in en diskmaskin krävdes det att vissa sektioner byttes ut och då kunde vi ju lika gärna byta ut luckorna och det ena med det andra och det tredje och TJENA, helt plötsligt står vi nu här med ett helt nytt kök. Nästan, för själva inkråmet är det samma. Likaså alla pryttlar som vi nu håller på att trycka in i skåp och lådor igen. (Däribland cirka 30 nätta kaffekoppar med fat och minst lika många assietter.)

Igår när jag kom tillbaka från Skåne var det liksom klart. Rosa luckor, ett kakel som gjorde plattsättaren snurrig, vita marmorhandtag och en helintegrerad diskmaskin. Och en fläkt som är så tyst att man kan höra ett fänkålsstånd falla. Inom ett par veckor är bänkskivorna på plats också. En diskbänk i rostfritt stål och en bänkskiva av våtslipad betong.

Nej, inte blir jag lyckligare av ett rosa kök. Eller vänta, jo, jag blir nog faktiskt det. Och det är ok.