Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Kolonist? Javisst! (Om 20 år.)

kolonilott

När jag traskar runt i kvarteren finner jag mig allt oftare stå med näsan tryckt mot staketen som omgärdar Barnängens koloniträdgårdsförening. Lite efterforskningar på nätet gjorde mig nedslagen. Väntetiden på att en kolonilott innanför tullarna: 20 år. Kan jag ens se mig själv som kolonist om 20 år? Då är jag 51 år och dras kanske med både portvistå, ischias och dubbelsidig hälsporre.

Hallå hallå, har du eller känner du någon med en lott i Vitabergsparken? Någon som känner att orken tryter och att det vore skönt att låna ut den lilla plätten och stugan en säsong? VINK VINK!!! SE HITÅT HÄR ÄR JAG!! 

Ragnar Östberg ritade flera av stugorna i den lilla föreningen vid Vitabergsparken. Stadshuset-gubben alltså. Men grundarna av koloniträdgårdsföreningen var två rejäla damer. Anna Åbergsson och Anna Lindhagen. Kvinnosakskämpar. Jag lovar föra traditionen vidare. Snälla! Låt mig testa! Lite mandelpotatis, dill, en vinbärsbuske, ringblommor och majrovor. Lovar göra mitt bästa med grepen samtidigt som jag knyter feministnäven!

(Bilden är tagen vid Södra Årstalundens koloniområde.)