Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Norra Europas deppigaste gatstump

IMG_1242

Ni vet hur guideböcker alltid försöker bräcka varandra. Hur städer kommer på än den ena och än den andra finurliga ”vi är störst, bäst och vackrast”-formuleringen. Hur futtigt det ofta låter. Som Norra Europas största torg (Karlskrona). En tom och ödslig öppen plats där det alltid blåser snålt. Vad är det att vara stolt över?

Själv så jobbar jag i ett hus som ligger på den (hittills outnämnda) deppigaste gatan i norra Europa. Jag överdriver inte. Brädgårdar med tutande backande fordon. En ledsam restaurang som byter ägare varje udda vecka och som nu glasat in terrassen som vetter mot de tutande backande fordonen. Ett taxibolags kundcenter. Och ett behandlingshem. Som till råga på allt döpts till Krukis och vars logga är en trasig urna. Det är så sorgligt att jag ibland går över på andra sidan gatan (och därmed riskerar mitt liv bland de tutande backande fordonen) för att slippa se eländet till skylt.