Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Steamed bun på Matbaren

image_1

En av mina mjukaste punkter här i livet stavas steamed bun. Och den bästa i stan serveras på Matbaren. Fortfarande. Ja, jag skriver fortfarande, för jag har ätit den varenda gång jag varit där.

Minns första gången, innan det gått inflation i de ångade bullarna i trendängsliga Stockholm, då jag bad tjejen som serverade förklara konceptet. Hon ”Ja, alltså det är lite som en taco”. Hon rodnade och ursäktade sig ”Nej, alltså, du får inte tro att det är en taco. Det är det INTE. Det är som en bulle som är fylld med goda saker.”

Och nej, det är inte en sketen taco. Det är något helt annat, och jag ska inte ens för skoj skull ge mig på att baka ångade bullar, för det är på Matbaren de ska inmundigas. Inte hemma. Och sen dricker man kaffe och äter madeleinekakor.