Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Veckans kokbok: Jerusalem

jerusalem

Att köpa nya kokböcker förpliktigar. Då måste jag snabba mig på att använda nån av alla hyllvärmare jag redan har. Valet föll, efter en påminnelse i SvD och efter blötläggning av kikärtor, på Jerusalem av Yotam Ottolenghi.

Alla recept innehåller minst 20 vitlöksklyftor, ett par buskar mynta och en dunk tahini. Med andra ord: gott och mäktigt.

Ikväll blev det nöt- och lammfärsköttbullar (med halva kryddskåpet i smeten) med bondbönor och citron. Pärlcouscous, rostat bröd och nygjord hummus. Receptet på köttbullarna finns här, om du inte skulle ha boken.

Just nu: flyter ut i soffan och jämrar mig över tilltagande hälsporre p.g.a. svårt att hålla mig inomhus i stillhet när VÅREN HAR KOMMIT.