Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Dåligt danskt drama (och kolasås)

bild 2

En inte ens en vecka kunde jag ha den här burken Pärlans chokladkolasås stående i kylen. Igår tog jag tabberas på innehållet tillsammans med Mormor Magdas vita kaffeglass framför TV:n.

Har sagt upp HBO-abonnemanget eftersom jag har börjat känna mig färdig med deras utbud. Har istället börjat kolla på den danska serien Badhotellet på TV4 (som ju nu finns i Apple TV, utan reklam!). Den är överlag dålig. Farsartad och med karikatyrer som vältrar sig i gamla mossiga könsroller, räkor och rödspätta. Men det finns ljusglimtar. Västerhavet är vackert, det bjuds på fantastiska matbilder och kläderna är svalt tjusiga. Dessutom är det väldigt bra skådisar (om än sorgligt att de sålt sig till en skitserie, även om den är påkostad) och roliga danska dialekter.