Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Det postala nyhetsbrevet

Nyhetsbrev som är fysiska brev? Finns det sådana nuförtiden? Jajemen. Jaha, tänker du, då måste det ju verkligen vara en dedikerad målgrupp som är värd påkostade postala utskick. Mm, så kan det ju vara. Eller nåt.

Jag har aktier i ett bolag som sysslar med förnybar energi. Fiffigt! Smart! Jag gillar det. Vad jag däremot har väldigt svårt för är deras kommunikation. Förvisso matchar den ju det antikt postala, men jag kunde ändå inte låta bli att höra av mig till VD:n redan vid förra utskicket. Ett udrag från mitt mejl:

Trevligt med nyhetsbrev! Jag reagerade dock på att det inte fanns en enda kvinna i tidningen i egenskap av föreläsare, sakkunnig eller medarbetare. Kan det verkligen vara så att det inte finns några kvinnor i vindkraftsbranschen?

Fick jag något svar? Nej. Jag bläddrade igenom detta nya nummer och kunde konstatera att flera kvinnor både syntes på bild och fick uttala sig. Framsteg! Däremot kändes ju mångfalden sisådär när jag kom till uppslaget om det årliga seminariet. Fyra av fyra föreläsare var män. Tre av dessa hette Tomas. Mångfalden ökade dock något genom att två av dem stavade med h.