Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Hastigheten i kroppen

För ett par år sen var det viktigt för mig att veta hur snabbt jag sprang milen. Jag blev lite besatt av att putsa den där tiden även om jag insåg att jag aldrig skulle bli någon snabbing. Kroppens hastighet är fascinerande. En annan kroppshastighet som inte går att kontrollera på samma sätt som löpningen är tarmhastigheten. Under våffelintaget häromveckan kom vi att prata om hur lång tid det tar för magen att processa kött. ”Fem dagar!” sa nån. ”Ät ananas, så går det fortare” sa nån annan.

Så hur reder man ut detta? Man konsulterar den allsmäktige Google. Och hen för en till mag- och tarmföreningen. Och där får man veta så mycket saker som man inte visste att man ville veta. Som att de har en ungdomsförening som heter Unga magar. Och, kanske viktigast av allt, att deras medlemstidning heter Kanalen (!!!!). Jag gissar att redaktionen håller till i Göteborg.