Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Kulturmannens död, eller Den Svåra Kulturpersonligheten?

Bästa läsningen i DN i morse var Åsa Beckman om Kulturmannens död. Spot on skildring av dessa karlar! Det som gjorde saken ännu lite mer intressant var kontexten. Att intervjun med Lykke Li på föregående uppslag nästan var en exakt gestaltning av just Kulturmannen. Som kvinna dårå. Likaså intervjun med Robyn som sträckte sig över en väldans massa sidor i DN igår.

Jag vet därför inte om det går att köna kultureliten. Kanske är dess medlemmar bara en sida av mänskligheten. Den Svåra Kulturpersonligheten. Lite som Kristina Lugn-intervjun som det blev en del ståhej kring häromveckan.

Det krävs något av dessa personer. Att de har något som upprätthåller mystiken. Som om de sitter på någon form av svar. Eller åtminstone ägnar hela sitt liv åt sökandet efter svar. Medan vi andra dödliga ägnar oss åt métro-boulot-dodo och är glada om vi nån gång ibland kan carpa lite diem.