Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Aten – en tålamodskrävande stad

I Aten är det varmt. Det är sjukt hård trafik, allt är dammigt och det finns mängder av fattiga barn. Allt i allt – det krävs tålamod för att orka semestra här. Tålamod som inte direkt finns nu. En sak i taget. Vila, äta glass, promenera, vila. Och däremellan kommer tårarna.

Ikväll åt vi middag på Funky Gourmet. Restaurangen hade glastak och jag tänkte att det underlättade för Maria att kunna vara med i vår måltid. Hon är ju med mest hela tiden. Fast på ett nytt sätt.

Den sista rätten var ”orange explosion”, som också är den som avbildas på restaurangens startsida. En sådan där 00-talsrätt med mycket kemi, rök och tydliga instruktioner om hur rätten skulle inmundigas. Och jag vet att Maria fnissade när jag besviket utbrast ”som en stor jävla romersk båge?!”