Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Kind of straightforward

dusch

Vi gick upp 03.30 i natt. Fyra timmar och en kort flygresa senare hamnade vi i något slags paradis. Efter tre dagar med hård trafik, extremt smutsig luft och tjockt med folk har vi parkerat oss på Kefalonia. Det är lågsäsong. Ibland skiner solen, ibland är det mulet, ibland regnar det. Havet är ljummet, naturen är grön och luften är ren luft.

Jag får inte betalt för att skriva det här, men My little place on the hill är awesome. Vi är de första svenska gästerna – nånsin! Det finns kattungar, små fina blomsterstilleben och finurliga teckningar på väggar och pryttlar.

Det tar en halvtimme att gå ner till stranden (via vägar som biluthyraren definitivt räknar som offroad). Havet är azurblått och stränderna så lågsäsongöde att vi överraskade en nakenbadande farbror.

En vecka ska vi vara här. Alex, som driver stället med sin tjej Vicky, berättade att Kefalonia inte har så mycket action att erbjuda. Inga muséer eller aktiviteter. ”It’s kind of straightforward.”

Ok, det låter bra. En vecka av inga planer. Av okomplicerat dagscarpande med kattungeklappande, fetyoghurt med honung, middagslur i skuggan, ett par simlängder i poolen och yoga på altanen. Ungefär så. Kanske ganska precis exakt vad jag behöver just nu.