Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

När någon skrapar på den tunna huden

Allt är som vanligt och allt är förändrat. Åkte till jobbet i morse. Höll ihop ganska bra. Tills någon frågade hur läget var. Ett litet skrapande på ytan, på den tunna tunna huden. Någon som inte visste vad som hänt. Någon som kanske bara undrade ifall jag haft en bra helg. Eller om jag var taggad inför den späckade veckan som kommer. Någon som inte var beredd på mitt svar. Vem är beredd på att höra den typen av sanning?

Vem skulle vara beredd på att scrolla igenom min sökhistorik i mobilen? Ett idogt letande efter folks telefonnummer, sorgsna dikter av Kristina Lugn och Barbro Lindgren, definitionen av borgerlig begravning och Fonus hemsida om hur en likvaka går till.

Små korta stunder lyckades jag koncentrera mig på jobbet. Det var som en vila från de jobbiga tankarna. Efterföljt av ett bryskt uppvaknande varje gång jag insåg att jag ”glömt”, om än bara för ett ögonblick.