Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Opackad resväska

yoghurt

Om jag väntar med att packa så behöver jag inte åka härifrån. Eller? Det är sista dagen på Kefalonia. Tidigt imorgon flyger vi tillbaka till fastlandet för ännu en heldag i Aten. Den där ”bonusdagen” upptäckte vi igår. Men nu har vi fått insidertips om var bästa kaffet finns. Var man kan äta lunch och bara chilla. Puh. Inte mer Syntagma eller Akropolis.

Sista badet i havet, sista doppet i poolen, sista yoghurten med honung. Idag åt vi tjockyoghurt två gånger bara därför att. Misstänker att 3 %-ig fil kommer att kännas rejält sur och tradig när vi kommer hem. Eventuellt får jag ringla på tjockt med honung den närmsta veckan, som något slags nedtrappning.

Jag både vill och inte vill rekommendera Kefalonia till alla. Vill, för att det har varit en magiskt fantastiskt vecka. Vill inte, för att jag vill hålla detta guldkorn för mig själv. Vi kommer att åka tillbaka. Kanske redan i september. Eller i maj nästa år. Då kan man också hinna längta lite.