Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Snicksnack och statistik

På torsdagar är det grillkväll på My little place on the hill. De flesta gästerna träffas, äter grillat kött i mängder och snicksnackar. Mycket snicksnack blir det. Det finns perioder i livet då det är rätt skönt att småprata med folk man aldrig kommer att träffa igen. Man kan liksom gå in i det och nästan låtsas vara någon annan. Den man skulle vilja vara. Konversationerna rör sig kring ämnen som har med våra nationaliteter att göra, typ melodifestivalen. Eller frågan om man sett de nya små kattungarna som inte ens öppnat ögonen än.

Just idag hade jag hellre velat diskutera något jag läste i DN häromdan. Att över en miljon människor i världen tar livet av sig varje år. Det är fler än antalet människor som dör i krig. Och ändå pratar ingen om det. Krig, svält och elände hör man om i radio och TV dagligen. Men psykisk ohälsa? Njae, not so much.

Men även jag inser att alla inte är så sugna på den typen av statistik efter en slappedag i solen. När man har så mycket fantastisk ost (friterad till perfektion!) i magen att den står i fyra hörn, då vill man bara höra om vackra ting. Skojiga anekdoter, vilken strand som egentligen är bäst på ön och om Vengaboys egentligen är från Holland.