Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Solskyddsfaktor 20

myrtos

I natt var det jordbävning. Vaknade av att huset skakade och hann tänka ”är det inte så att skakar det en gång så är det bara försmak av vad som komma skall?” innan jag somnade om. Kefalonia har pajats rejält av jordbävningar. Senast i januari i år, men framför allt på 1800-talet då hela Argostoli bara försvann och fick byggas upp på nytt. (För övrigt märkligt. Varför bygga upp stan på exakt samma ställe, när man vet att det är ett utsatt område?!)

Har varit på utflykt hela dagen. Korta avstånd, men dåliga vägar. Hundratals hårnålssvängar, men vidunderligt vackra vyer. För- och nackdelar som vägs mot varandra. Fördelarna vinner starkt. Kefalonia kan vara något av det vackraste jag sett. I alla fall i år. Kanske charmas jag extra mycket av att det är lågsäsong, att vi tycks vara de enda svenskarna på hela ön, att det är tomt på stränderna, att allt är i full blom, att vattnet är lagom svalkande.