Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

1 mars betyder födelsedag och #blogg100

Idag skulle Maria ha fyllt 33 år. Hur firar man en födelsedag som inte längre blir av? Jag bakade kardemummabullar och bjöd in till fika. Massor av rosa tulpaner fyller nu lägenheten efter en fin eftermiddag då vi ätit hutlöst många bullar och druckit den ena kannan kaffe efter den andra.

Ett ljus står fortfarande tänt vid ett foto på Maria. Jag brukar inte arrangera det så där annars. Med blommor, foto och ljus. Det gör för ont. Men det är ju faktiskt hennes födelsedag. 

Marias födelsedag sammanfaller också med #blogg100-utmaningen, som jag (och delvis även Maria) genomförde förra året. Ska jag anta utmaningen i år också? Massor av överväganden snurrar i huvudet. Vill jag ge mig in i något som känns dömt att misslyckas? Orkar jag? Känner jag mig inte otillräcklig som det är? Ska jag leverera här också? Hinner jag? Kommer det bara att kännas som ett ok? Eller ska bloggandet bli något lustfyllt igen? Som ett komplement till Instagram? (Som jag tycker känns okomplicerat och fortfarande ganska roligt.)

Jag gör ett försök.