Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Att sälja min vardag på Blocket

Jag pluggar i vår. En journalistikkurs på Poppius. På rasten igår berättade en kursare om en vän som jobbar på Finlandsfärja. Hur hon jobbar varenda dag i två veckor och sen är ledig i två veckor. Hur hon kan åka på semester till Jamaica under varenda ledighet. Om hon skulle vilja alltså. ”Vad gör vi här?” sa nån annan kursare då.

Ja, vad gör vi här? Kan två veckors semester varje månad kompensera för ett enformigt jobb på Östersjön? Skulle jag stå ut i en taxfreebutik? Skulle jag bli immun mot grogghaggor och muckfester? Kan näsan sluta ta in stanken av Minttu-kräk? Går det att stänga av hjärnan? Får man över huvud taget intellektuell stimulans på en färja?

Vadå, får jag intellektuell stimulans varje dag i min vardag? Lever inte jag också ett ganska enformigt liv? Jo. Jag lever just nu ett extremt inrutat liv. Skulle hon som jobbar på färja stå ut med mina rutiner? Jag vet inte.

Om jag, utan sköna omskrivningar, skulle sälja min vardag på Blocket skulle det blir nåt sånt här:

Och så börjar vi om igen. Sa nån intellektuell stimulans?