Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Blogg 100 gör mig till en helgjuten person

Den fantastiska författaren Chimamanda Ngozie Adichie har precis gett ut ett manifest – ”Brev till en nybliven förälder”. I första kapitlet (läs gärna hela utdraget i DN) står:

Var en helgjuten person. Moderskapet är en fantastisk gåva, men definiera dig inte enbart utifrån det. Var en helgjuten person. Det kommer att gagna ditt barn. Den banbrytande amerikanska journalisten Marlene Sanders, som var den första kvinnan som rapporterade från Vietnamkriget (och själv var mor till en pojke), gav en gång det här rådet till en yngre journalistkollega: ”Be aldrig om ursäkt för att du arbetar. Du älskar ditt arbete och att älska sitt arbete är en fantastisk gåva att ge sitt barn.”

Tack Chimamanda för att du peppar mig att köra hjärt- och lungräddning på bloggen och börja skriva igen. Och ifall jag tappar geisten får jag återvända till nedanstående argument.

Jag deltar i Blogg 100:

  1. För att manifestera det fria ordet. Viktigare än någonsin. Min röst har betydelse.
  2. För att det får mig att tänka på Maria och alla ord som hon hade inom sig. Och idag skulle hon ha fyllt 35 år. 
  3. För att skrivandet gör mig till en helgjuten person. 

PS. Nån har för övrigt stulit mitt .se, så bloggen är hädanefter .nu. Sånt man får leva med.