Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Ingen säger ”grattis”

”Nästa person som säger ‘grattis’ kommer jag att nita!!!”

Vet inte hur många varianter på ovanstående mening jag sett i mina sociala medier-flöden idag. Kanske är jag oerhört förskonad från att få höra ”grattis på kvinnodagen”. Men av kvinnor att döma är det tydligen väldigt vanligt förekommande att män säger detta.

Eller??

Genom att år efter år upprepa hur jävla övervidrigt det är att säga ”grattis” idag är det som att fortsätta att befästa en sanning som kanske inte längre finns. Har vi inte fastnat lite i fel grejer genom att låta mäns (eventuella) sägningar ta plats på internationella kvinnodagen? Gå i fällan osv mm etc.

Suck. När Signe blir stor kanske vi inte ens behöver uppmärksamma internationella kvinnodagen. Hoppas går ju.