Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Lådcykel

”Ni ska flytta till Köpenhamn! Woooooow, va rooooooliiiiiiigt. Det ÄR ju så mysigt där!!”

Ungefär så reagerar folk när man berättar. Och det är ju kul att det verkar ligga ett exotiskt och lite romantiskt skimmer över vår närmaste huvudstad. Undrar hur reaktionen hade varit ifall vi skulle flytta till typ Bern. Eller Bremen.

Reaktion nummer två är:

”Ni MÅSTE ju köpa en sån där lådcykel!”

Som om behovet av en sådan cykel infinner sig så snart man sätter foten på dansk mark. Jag cyklar aldrig i Stockholm. Skulle jag börja cykla med en låda framför styret bara för att jag byter land? Man vet aldrig. Jag kanske inte ska raljera mer över saken. Har också fått tips om att kärra är bättre, för den kan man koppla loss. Men det kanske inte är lika exotiskt och romantiskt.