Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Läig plats

Utöver att ha en kamera i byrålådan så är det ju oerhört vuxet att leta efter en läig vrå att fika på när vårsolen tittar fram. Kaffe på termos, en plastlåda med småkakor inlindade i servetter och så den där platsen i solen. Jag och Anna valde en pir i Hammarby sjöstad. Inte så vindstilla, men soligt.

Bra söndag. Promenad, fika i solen, ”sola” på balkongen vi inte har (läs: öppna fönstret), äta fler småkakor, träning, dricka champagne och äta resterna av anklevern. Sickan däremot är inte så glad för mat just nu. Hon lever på små mackor och köpegröt på klämmis. Men om hon hade fått välja fritt skulle det nog bli småkakor och kardemummabullar till frukost, lunch och middag.

Det dåliga med helgen är att jag igår fick nåt slags vadkramp som inte släpper. ”Gubbvad”, sägs det. Kul. Sånt som drabbar överviktiga 40-åringar. Tänk att hälsporrarna skulle avlösas av en gubbvad.