Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Lättsmickrad

Tog på oss hela och rena kläder och gick till banken i morse. Rådgivaren berömde min danska så att jag nästan blev generad. Tycker det är svårt att få till meningarna. Använder samma ord om och om igen. Vet inte hur man uttrycker sig om ny teknik. Typ, heter det ”app”?

Hursomhelst ansågs vi vara ordentliga människor som kommer att få låna pengar. Yiha! Firade med att gå på två visningar. Den ena lägenheten var mer än dubbelt så stor som vår nuvarande, men låg intill en påfart till motorvägen. Många kvadratmeter för pengarna, men med ett konstant trafikbrus på köpet. Den andra lägenheten hade bättre läge men var ett rejält renoveringsobjekt. Tjejkollektivet som bor där nu verkade gilla att röka. Badrummet var en tarm (!) som först var en dusch som sen ledde in till ett handfat och längst in en toa. På danska kallas det visst ”shit & shower”. Charmigt. Vill vi ens köpa ett renoveringsobjekt? Vi vet ingenting om renovering. Och absolut ännu mindre om renovering i Danmark.

Imorgon fortsätter researchen av områden och kvarter. Just nu är magkänslan att vi hellre bor i Frederiksberg än på Nørrebro.