Syltis på Söder

Lika delar mat och kommunikation

Saker jag glömt

Kök i Danmark är så dåliga. Det finns i princip alltid bara en vask i köket, inte två. Och den är alltid väldigt grund och går liksom inte att diska i. Näää, just det, danskar diskar i diskbalja och struntar i att skölja sin disk, så då räcker det ju med en grund diskho och så får disken torka med diskmedel på. Smart och gott!

Det blir väldigt intressant att gå på visningar i helgen. Får försöka gömma undan min svenska blick och tänka MÖJLIGHETER. Men överst på min lista är att det ska vara ett kök som man kan vara fler än en person i. Helst ska man också kunna sitta och äta där. Detta säger jag efter att ha stått och diskat för hand. Själv.

Men ahhh…det känns ändå lite som att åka utomlands att vara här. Jo, det ÄR utomlands, jag vet. Men Europa, kontinenten. Luften, människorna, mataffärerna, husen, gatorna. Det som inte är alldeles perfekt. Precis allt det där jag retade mig på när jag bodde här. Jag tror att slarvet egentligen är bra för mig. Men fan heller att vi köper en lägenhet med dåligt kök.